Biografie

Hoewel ik al sinds jaar en dag gitaar speel, en dan vooral elektrische gitaar (Valies, Shaken not Stirred, Coverstory, Sundaysatschool, Jozzies5, Level5 ), heeft de akoestische gitaar altijd een bijzondere aantrekkingskracht op mij gehad.
Het geluid, de “feel” en het intieme karakter van het instrument (voornamelijk Taylor gitaren!) zorgden ervoor, dat ik steeds vaker zat te spelen en zingen, en zodoende een behoorlijk repertoire ontwikkelde van de zogenaamde “kampvuurliedjes”. Zo gaf ik solo regelmatig mini concertjes her en der….met succes!
Serieuzer werd het in het duo Snoerloos, met Marije Aikens op accordeon en zang. Vele feesten en recepties hebben we opgeluisterd met tweestemmig zang, gitaar en accordeon.Nadat dit duo was gestopt, moest er natuurlijk iets anders komen om de prachtige en leuke liedjes van toen en nu te kunnen spelen voor publiek.

In Helen (voormalig zangeres www.Sundaysatschool.nl en Jozzies 5/Level5.nl) heb ik een geweldig zangmaatje gevonden, waarmee ik het “kampvuur” repertoire weer naar een hoger niveau kan tillen!
Om haar nog veelzijdiger te kunnen begeleiden, speel ik er ook piano bij....

Met twee stemmen, gitaar/piano en ritme instrumenten (vandaar de naam) geven we de liedjes een geheel eigen draai.Ik ben weer blij als ik op mijn Taylor gitaartje tokkel of de toetsen beroer, en een mooie eerste of tweede stem mag zingen in www.Voices-Strings-Things.nlLiedjes spelen en zingen op de bank en bij het kampvuur deden Peter Paul en ik altijd al.

Toen we merkten dat de mensen steeds enthousiast reageerden, omdat ze spontaan begonnen te   klappen na het spelen van onze liedjes, besloten we om het wat serieuzer aan te pakken.
Dit resulteerde in ons huidig duo Voices Strings & Things.


Het is voor mij heerlijk om het gevarieerde repertoire dat V-S-T heeft te zingen: van easy-listening en jazzmuziek tot dance-classics en Nederlandstalig. Aangevuld met een extra stem, een gitaar/piano en percussie geeft dit het geheel net dat tikje extra.


Naast het spelen in de band Level 5 is dit een prachtig nieuw avontuur om in te stappen.Een bijdrage leveren aan een mooi feestje of aan een bijzondere herinnering vind ik dan ook heerlijk om te mogen doen.